SONKÁINKRÓL
A legjobb minőségű sonkák azért lettek híresek, mert különleges az alapanyaguk: a sertések szinte “szanatóriumi” körülmények közt élnek, kis földi “paradicsomokban” csemegéznek, húsuk a megfelelő táplálástól és mozgástól egyedi ízű. Ilyen húsból, évszázadok alatt kialakult technológiákkal készül el a sonka. Egyetlen adalékanyag a jó minőségű só, leggyakrabban tisztítatlan, durva tengeri só, amelynek viszonylag magas a természetes nitráttartalma. Hosszú (akár többéves) érlelés során alakul ki a végső ízvilág, akár a palackérésnél. Ez persze időigényes, közben a hús sokat veszít a súlyából (akár 40 %-ot). Így készül Olaszországban többek között a Parma Langhirano, a Prosciutto San Daniele, a Prosciutto Sauris, a Prosciutto Toscano, míg Spanyolországban a Jamón Serrano és a különleges Paletta Iberico de Bellotta. De nem hiányozhatnak ebből a sorból a minőségi magyar sonkák sem, ilyenek a főtt füstölt mangalica, és az Etyeki parasztsonka.
MAGYAR TÁLAK
HUNGARIAN PLATES
Sonkatál / Ham plate
Etyeki szárított parasztsonka (24 hónapos), füstölt mangalicasonka,
Etyeki főtt-sült sonka, Cured ham from „Etyek” (24 months), smoked mangalica ham, cooked and baked ham
3 900 Ft
Felvágott tál / Cold cuts plate
Főtt-füstölt császárszalonna, mangalica szalámi, Buza vékonykolbász, Cooked and smoked pork belly, mangalica salami, thin sausage
2 500 Ft
Sajttál / Cheese plate
Csípős hegyisajt, zöldhagymás hegyisajt, diós érlelt hegyisajt, kecskesajt
Spicy mountain cheese, green onion mountain cheese, walnuts matured mountain cheese,
goat cheese
3 700 Ft
2 fős vegyes ízelítő / Mixed plate for 2 persons
Füstölt mangalicasonka, Etyeki főtt-sült sonka, Buza vékonykolbász,
mangalica szalámi, zöldhagymás hegyisajt, kecskesajt, házi kőrözött, friss zöldségek
Smoked mangalica ham, cooked and baked ham, thin sausage, mangalica salami, green
onion mountain cheese, goat cheese, liptauer cheese spread, vegetables
6 100 Ft
1 100 Ft
700 Ft
OLASZ TÁLAK / ITALIAN PLATES
Sonkatál / Ham plate
Prosciutto Toscano szárított sonka (18 hó), Prosciutto San Daniele
szárított sonka (18 hó), Prosciutto Sauris szárított, füstölt sonka (24 hó)
Prosciutto Toscano cured ham (18 months), Prosciutto San Daniele cured ham (18 months),
Prosciutto Sauris cured and smoked ham (24 months)
3 900 Ft
Felvágott tál / Cold cuts plate
Salame Felino borsos szalámi, Spianata Calabre csípős szalámi,
Panchetta Steccata göngyölt fűszeres hasaalja szalonna
Salame Felino pepper salami, Spianata Calabre spicy salami, Panchetta Steccata rolled
pork belly
2 700 Ft
Sajttál / Cheese plate
Boffard Reserve érlelt juhsajt (12 hó), Manchego Curado érlelt juhsajt (6 hó),
Idiazabal Smoked füstölt, érlelt juhsajt (12 hó)
Boffard Reserve cured sheep cheese (12 months), Manchego Curado cured sheep
cheese (6 months), Idiazabal Smoked cured and smoked sheep cheese (12 months)
2 900 Ft
2 fős vegyes ízelítő / Mixed plate for 2 persons
Prosciutto Sauris, Prosciutto San Daniele, Spianata Calabre, Salame Felino,
Pecorino Sardo, Gorgonzola Dolce, kapribogyós tonhalkrém, friss zöldségek
Prosciutto Sauris, Prosciutto San Daniele, Spianata Calabra, Salame Felino,
Pecorino Sardo, Gorgonzola Dolce, tuna cream with capers, vegetables
6 900 Ft
SPANYOL TÁLAK / SPANISH PLATES
Sonkatál / Ham plate
Jamón Serrano érlelt sonka, Palete Iberico de Bellota de
Jabugo Manchenito andalúz hegyi sertés sonkája (24 hó), spanyol mangalicasonka (36 hó)
Jamón Serrano cured ham, Palete Iberico de Bellota de Jabugo Manchenito cured ham
made from mountain hog (24 months), Spanish mangalica cured ham (36 months)
4 900 Ft
Felvágott tál / Cold cuts plate
Cana de Lomo Iberico de Bellota szárított Pata Negra szűz, Chorizo Iberico
de Bellota érlelt, paprikás Pata Negra kolbász, Salchicon Iberico de Bellota érlelt Pata Negra
szalámi
Cana de Lomo Iberico de Bellota cured pork tenderloin made from Pata Negra, Chorizo
Iberico de Bellota spicy sausage made from Pata Negra, Salchicon Iberico de Bellota salami
made from Pata Negra
3 900 Ft
Sajttál / Cheese plate
Boffard Reserve érlelt juhsajt (12 hó), Manchego Curado érlelt juhsajt (6 hó),
Idiazabal Smoked füstölt, érlelt juhsajt (12 hó)
Boffard Reserve cured sheep cheese (12 months), Manchego Curado cured sheep
cheese (6 months), Idiazabal Smoked cured and smoked sheep cheese (12 months)
3 800 Ft
2 fős vegyes ízelítő / Mixed plate for 2 persons
Jamón Serrano, spanyol mangalicasonka, Chorizo Iberico de Bellotta, Salchicon Iberico de
Bellotta, Manchego Curado, Boffard Reserve, sült paprikakrém, friss zöldségek
Jamón Serrano, spanish mangalica ham, Chorizo Iberico de Bellotta, Salchichon Iberico de
Bellotta, Manchego Curado, Boffard Reserve, roasted red pepper cream, vegetables
8 900 Ft
NEMZETKÖZI TÁLAK / INTERNATIONAL PLATES
Sonkatál / Ham plate
Etyeki szárított parasztsonka, Prosciutto Sauris, Jamón Serrano
Hungarian cured ham, Prosciutto Sauris, Jamón Serrano
4 300 Ft
Felvágott tál / Cold cuts plate
Mangalica szalámi, Spianata Calabre, Cana de Lomo Iberico de Belotta
Mangalica salami, Spianata Calabre, Cana de Lomo Iberico de Belotta
3 500 Ft
Sajttál / Cheese plate
Diós érlelt hegyisajt, zöldhagymás hegyisajt, Pecorino Sardo, Manchego Curado
Walnuts matured mountain cheese, green onion mountain cheese, Pecorino Sardo,
Manchego Curado
3 900 Ft
PRÉMIUM PIADINÁK / PREMIUM PIADINAS
Piadina Italiano
Prosciutto San Daniele, mozzarella, paradicsom, házi pestó
Prosciutto San Daniele, mozzarella, tomato, homemade pesto
2 500 Ft
Piadina Espanol
Jamón Serrano, Manchego Curado, rukkola, sült paprikakrém
Jamón Serrano, Manchego Curado, arugula, roasted red pepper cream
2 600 Ft
Piadina DiVin
Etyeki száritott parasztsonka, zöldhagymás hegyisajt, paprika, tejföl
Hungarian cured ham, green onion mountain cheese, pepper, sour cream
2 600 Ft
Piadina Calabrese
’Nduja kalábriai chilis kolbászkrém, Asiago tehén sajt, rukkola
’Nduja spicy calabrian sausage cream, Asiago cow cheese, arugula
2 500 Ft
Piadina Caprese (V)
Bufala mozzarella, paradicsom, rukkola, házi pestó
Buffalo mozzarella, tomato, arugula, homemade pesto
2 100 Ft